a
Luzt
Excite Cocktailpairing

Cocktailpairing

Onze gerechten met opvallende smaken kunnen mooi gecomplementeerd worden met een bijpassende wijn of eigen bier, maar ook cocktails kunnen perfect gekoppeld worden aan onze gerechten. Cocktails lenen zich namelijk uitstekend voor het spelen met smaken. Door verschillende dranken te mixen en gebruik te maken van kruiden, specerijen, bitters en garneringen, sluiten de cocktails perfect aan bij de verschillende streetfood gerechten.  Hieronder lees je welke cocktails het beste passen bij de onze gerechten.

Zoete cocktails zijn minder goed te combineren met gerechten. De smaken vlakken dan meteen af, dus die slaan we over. Gerechten met zachte smaken zoals bij eend of kip zijn goed te combineren met een sterke, smaakvolle cocktail. Gerechten met intense smaken komen beter tot hun recht met een frisse, luchtige cocktail.

Gin&Tonics zijn een goede keuze vanwege hun verfrissende karakter en past dus goed bij uitsprekende smaken. Bij ons kan je kiezen uit onze Marula, Hermit, een Classic Hendricks en een Pink blossom. Lekkere voorgerechten hierbij zijn: Sweet’n spicy Gamba’s, de Bisque. Wanneer je de Gamba’s bestelt, ga dan voor de Pink blossom, Marula of Hermit. Deze hebben allemaal een licht zoetje zodat de cocktail de smaak van het gerecht mooi aanvult en wel verfrissend blijft. Ga voor een Classic Hendricks als je de Bisque besteld hebt, want je wilt niet dat de cocktail deze Bisque overheerst.

Wanneer je een sterke, smaakvolle cocktail zoekt voor bijvoorbeeld de Eendenborstfilet of de gyoza kip. Zouden wij onze Ameretto Orange aanraden. In deze cocktail wordt de licht zoete smaak van bitterkoekjes gecombineerd met de frisse en een zure afdronk. Zoet, scherp en verfrissend!

Onze Slow cooked Chuckroast met barbecuesaus of Rib-eye gaat perfect samen met ‘dark spirits’ zoals whisky, bourbon, of donkere rum. De smaken die zowel in deze gerechten als in de spirits terug te vinden zijn complementeren elkaar op de best mogelijke manier. Spicy Storm is daarom beste vriend voor deze vleesgerechten. Succes gegarandeerd!

Wij bieden natuurlijk ook alcoholvrije cocktails aan. De Virgin Mojito is een klassieker en past bij zo goed als alles. Goeie tip als je het Chef’s menu besteld. De gerechten worden dan door de kok uitgekozen.

Niet te vergeten: smaak is iets heel persoonlijks, dus experimenteer vooral wat je zelf lekker vindt! Ga jij deze cocktail-foodpairings bij ons uitproberen?

 

Markt 19, 5611 EC Eindhoven

 +31 (0)40 845 49 63

horeca@luzt.nl