a
Luzt
Blog Pers: Eindhovens Dagblad

Pers: Eindhovens Dagblad

Uitbreiding van LUZT in Eindhoven meer dan welkom: ‘Je hebt nooit genoeg cocktailbars’

EINDHOVEN – Iets meer dan één jaar na de opening van LUZT barst het Eindhovense restaurant met cocktailbar al uit zijn voegen. Een uitbreiding was dan ook meer dan welkom. 

Sam van Ierssel 13-07-22, 19:30 Bron: ED

Midden in de coronatijd heeft Iris Wischmann haar concept op de Eindhovense horecakaart weten te zetten. ,,Je hebt nooit genoeg cocktailbars.”

De plannen waren groots, maar nog voor de verbouwing van LUZT Gastrobar klaar was, moesten alle horecadeuren dicht vanwege corona. ,,We belandden in een periode van lockdowns en vielen als nieuwe onderneming buiten alle subsidies”, blikt Wischmann terug. ,,Daarom moesten we iets verzinnen. Zo zijn we onze gerechten tijdelijk aan huis gaan leveren. Dat was een succes.”

 

Keuken te klein

Het gevolg was dat het pand al gauw uit zijn voegen barstte. ,,De keuken was te klein voor de kwaliteit die we wilden leveren. Toen de cafetaria naast ons wegging, konden we die kans niet laten schieten. Dat neemt niet weg dat het een moeilijke tijd is, maar als ondernemer moet je ook durven. We richten onze ogen op de toekomst. Dan is zo’n uitbreiding zeker welkom.”

Eigenlijk miste ik een plek waar je bijzondere gerechten kunt eten, zonder te veel poespas

 

Iris Wischmann

 

Haar passie voor horeca ontvlamde al jaren geleden. In het Eindhovense horecawereldje is Wischmann dan ook geen onbekend gezicht; acht jaar geleden begon ze met haar man de Eindhovense stadsbrouwerij 100 Watt Brewery, om later twee horecazaken in Tilburg op te zetten. Net voor de coronatijd werden de plannen voor LUZT Gastrobar in het Eindhovense gesmeed.

,,In december 2019 kreeg ik een telefoontje: of ik kledingwinkel Queen of the South kende’’, vertelt Wischmann. ,,Elke Eindhovense vrouw kende die winkel wel. Dat pand kwam dus vrij voor horeca. Zo is het balletje gaan rollen.”

 

Ervaring in bierbrouwen

Wat de Eindhovense in het pand wilde gaan doen, wist ze op voorhand nog niet. ,,Natuurlijk hadden we al veel ervaring in het brouwen van bier, maar we wilden het over een andere boeg gooien. Eigenlijk miste ik een plek waar je bijzondere gerechten kunt eten, zonder te veel poespas. Dat wilden we toevoegen aan de Markt.”

En zo geschiedde. Ondertussen bekleedt LUZT Gastrobar meer dan een jaar een vaste plek in het Eindhovense Marktbeeld, waar je terechtkunt voor fine dining en cocktails.

Maar is LUZT geen hype? Heeft Eindhoven nog niet genoeg van dit soort barretjes? ,,Zeker niet”, aldus Wischmann. ,,Wij onderscheiden ons door de combinatie van cocktails en gastronomie. Maar je hebt nooit genoeg cocktailbars, net zoals je nooit genoeg restaurants in een stad hebt.”

 

Naar andere steden

In de toekomst ziet Wischmann haar concept ook wel voor zich in een andere stad. ,,Uiteten gaan werd steeds normaler, maar door de crisis wordt het specialer. Dat moet het altijd zijn. Daarom voeren wij de LUZT-beleving tot in de details door, van het toilet tot aan onze signature cocktails en sharing plateaus. Die beleving willen we ook naar andere steden brengen.”

 

Markt 19, 5611 EC Eindhoven

 +31 (0)40 845 49 63

horeca@luzt.nl