a
Luzt
Blog Pers: This is Luzt

Pers: This is Luzt

Sinds deze zomer heeft de Markt er een bijzonder restaurant bij. Iris Wischman opende daar samen met David Hendrich en Youri Doreleijers Luzt Gastrobar, een gelegenheid waar je je ogen uitkijkt en je smaakpapillen niet weten wat ze meemaken qua smaakexplosies. Het totaalplaatje klopt helemaal, mede dankzij het oog voor detail van deze ervaren ondernemers. We geven je hierbij alvast een gratis tip: ben je helemaal enthousiast over Luzt, reserveer een tafel!

 

 

Q. Wat maakt van Luzt een echte Eindhovense hotspot?

A. Wij voegen met Luzt echt wat bijzonders toe aan de Eindhovense horeca. In ons restaurant is over alles tot in detail nagedacht. We vinden het heel belangrijk dat iedereen zich hier op zijn gemak voelt. Onze service is van hoog niveau en daarnaast is het hier natuurlijk gewoon ontzettend gezellig. Je weet direct dat je in Eindhoven bent dankzij de enorme muurschildering door Ivi van Keulen.

 

Q. Stel, iemand is een weekendje in Eindhoven, waarom mogen ze Luzt dan niet overslaan?

A. Omdat ze alleen hier betoverd kunnen worden door het verfijnde eten, de bijzondere smaken, onze Brabanste gastvrijheid en de instagramable looks. Wij maken een bijzondere avond compleet. Dan denk je daarna met een glimlach terug aan een weekendje Eindhoven.

 

Q. En hoe kwamen jullie op het idee om deze gastrobar te starten?

A. Youri, David en ik bundelen al wat langer onze krachten. In de afgelopen vijf jaar hebben we samen Stadsbrouwerij Eindhoven, Stadsbrouwerij 013 en De Albatros opgericht. We waren wel toe aan een nieuwe uitdaging erbij en dat werd Luzt. Een heel ander concept dan de drie andere zaken, maar met net zo veel liefde en passie.

Q. Je vertelde net over de vaste gasten. Waar komen zij voor terug?

A. In de feedback wordt altijd de fijne bediening genoemd. Je kunt nog zo’n mooie gerechten serveren, als het personeel flut is, dan gaat het mis. Mensen komen ook terug voor het aansprekende menu. Ze kunnen soms niet kiezen. En dat snap ik. Als ik bij ons de keuken in loop, krijg bij wijze van spreken gelijk drie lepels aangeboden met iets wat ik echt even moet proeven. Dat is geen straf, haha!

Q. Wat zou je aanraden van het menu?

Iris haalt de chef erbij. Het hele menu wordt doorgenomen en eigenlijk kunnen ze zelf ook niet kiezen uit al het lekkers. A. Ok, ik hak de knoop door. Dan wordt het toch de gepekelde en gerookte tataki van tonijn. Al vind ik de bisque met langoustine ook heel lekker. En het Luzt Plateau. Dus toch eigenlijk alles wel.

Q. Wat betreft de cocktails, hebben we wel een beetje keuze?

A. Reken maar! Onze cocktailtender Louis weet iedereen te verrassen met zijn cocktails. Zowel bij de alcoholische en virgin varianten werkt hij met versgemaakte sappen en siropen en hij maakt er echt werk van. Goed werk kost tijd, dus daar moet je wel even rekening mee houden.

Q. Wie of wat is echt onmisbaar in jullie zaak?

A. Onze goederenlift. We kunnen echt niet zonder, want onze keuken is boven. De lift is helemaal van glas en is speciaal voor ons gemaakt in Italië. We hebben van iets functioneels een echte eyecatcher gemaakt, die zichtbaar is op drie verdiepingen.

 

 

https://www.thisiseindhoven.com/nl/zien-en-doen/tips-van-locals/this-is-luzt

 

Markt 19, 5611 EC Eindhoven

 +31 (0)40 845 49 63

horeca@luzt.nl